.

.

8.6.16

Diari Ramadan: 2

Hujan sedang menggila di luar. Allahumma soiyyiban naafi'a.

Azam Ramadhan tahun ni nak update blog setiap hari. Pendek-pendek pun tak apa. Janji, tulis. Lagipun, kebiasaan tahun-tahun lepas sudah ditinggalkan. Dah Ramadhan ke-5 sejak bekerja.

Semalam tazkirahnya menarik. Anjuran bersyukur. Anjuran mengucapkan istirja' apabila ditimpa musibah.

Haa kan dah lupa, tazkirah di mana... Tahun ini mengubah rutin. Berbuka puasa di Masjid As-Sobirin. Balik sahaja rumah, mengaji sekejap, rehat, mandi dan ke masjid as-sobirin hingga habis terawih. Hati rindu tadarus masjid KLCC. Tapi terpaksa akur kerana perbelanjaan ke sana hanya menambah beban.

Di masjid as-sobirin, sebelum terawih ada tazkirah pendek. Masjid ini menarik juga rupanya. Nak ke uia, saya fikir elok utamakan pelajarnya. Biar mereka menikmati juadah... Zaman saya dah pun berlalu. Rindu, namun apakan daya.

Moga Allah izin untuk menghabiskan 10 malam terakhir di masjid uia because I love it.

Moga doa-doa sepanjang Ramadhan ini dimakbulkan Allah.

يا ربنا استجب لنا...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan jejak! :)