.

.

15.7.16

Diari Syawal

Sesungguhnya tahun ni bersyukur kerana tak ada drama macam tahun sebelum ni. Alhamdulillah. Lagipun beraya dengan keadaan demam 😀

Drama diri sendiri tak adalah. Drama orang sekeliling? Banyak. Genre hantu atau horror pun ada. Hahaha saya kena update blog berkenaan.

Hari tu macam banyak nak cerita... Agaknya demam ni lah yang menyebabkan lupa segala benda... Apa pun, enjoy the raya. Yang penting, jangan ganggu emosi saya.

Walaupun permulaan cuti raya dah ada scene jiwa kacau, hari selepasnya ok saja.

Seronok sebab dapat sampaikan duit raya kepada semua orang dalam senarai. Tak tinggal satu pun. Adik-adik lelaki pun dapat bahagian mereka.

6.7.16

Diari Ramadan: 7

Walaupun dah 1 Syawal, tetap nak cerita pasal Ramadan lagi. Uhuks! Syawal ni entah macam mana rupa tahun ni.

Perjalanan Rawang - Simpang Pulai - Cameron - Lojing - Gua Musang - Kuala Krai - Pulai Chondong berakhir di Kok Lanas. Sampai di Pulai Chondong terus jiwa kacau. Rancangan asal nak berbuka dengan nenek dan atuk terus batal. 9 jam perjalanan, memang mencabar jiwa yang rapuh.

2 hari pulun buat kuih, onde-onde dan kuih cara. Suka buat banyak-banyak, gerenti habis. Ini motivasi untuk memasak! Kalau masak tak habis, dah la tak suka memasak, memang tak mahu masak dah laaa...

Persediaan raya tak beria langsung. Tapi baju siap juga dua pasang. Hahaha...

Baiklah.

تقبل الله منا ومنكم.

Moga kita jumpa lagi Ramadhan di tahun hadapan.