.

.

22.8.16

Simpan

Punyalah simpan modal nak tulis blog, last-last dah lebih sebulan terbiar. Fuh fuh fuh *tiup habuk*

Ya, hari tu saya berhari raya. Habis puasa 6, ada jemputan 'rumah terbuka' satu kampeni ni. Lokasinya? Hmmm rezeki lah kan, sambut raya hehe.

Lepas tu nak cerita apa ya? 21 Ogos adalah hari memperingati Al-Quds. Remembrance of Al-Quds. Moga Al-Quds menjadi milik kita semula.

Demam sebulan. Sihat baru 2 minggu lebih, demam balik. Habis antibiotik, demam lagi. Telan anti-histamine terus baik. Alhamdulillah.

Berhari raya dengan demam. Dari hujung Ramadhan. Dahlah nikmat beraya tak berapa nak ada, demam pulak. Apa pun, peristiwa demam ni lah yang menampakkan kemanjaan hahaha... Alah, manja dengan mak ayah sendiri apa lah sangat.

Tapi sangat perlu restrict personal appearance dekat majlis sanak saudara. Bukan apa, kita tak boleh fahamkan orang apa yang kita lakukan. Orang hanya nampak tindakan negatif tanpa berusaha memahami. Kalau cuba korek pun, saya pun malas nak justify. Let me and my life, ok!

Apa yang tinggal adalah membina aktiviti kehidupan supaya hidup lebih bermakna. Saya mahu tinggalkan media sosial dan keep private life. Boleh ke tak ye? Macam ni punya cerita, Facebook memang berkubur sampai bila-bila lah. Twitter, Instagram pun perlu tutup. Biar blog je bersuara pada hari yang saya mahu.

Dua hari berhari minggu, habislah 4 buah buku. Alhamdulillah. Semuanya gara-gara nak divert otak dari fikirkan topik di twitter tapi takde akses. Haish! Tak ada tu boleh je hidup. Dulu-dulu je tak boleh hidup tanpa internet. Dah berkali-kali berlaku, kita tahu kekosongan itu dan tahu cara mengisinya supaya lebih bermakna.

Apa pun, esok hari isnin. Sama-samalah kita berdoa agar tak perlu hadap cycle hari bekerja dan hari cuti lagi.. Setiap hari adalah sama yang kita bebas nak buat apa sahaja.. Ya, kemampuan itu.