.

.

31.12.16

Johor: Circle Twitter

Jadinya, waktu cuti hujung minggu panjang, buat plan nak jumpa cik Lisa. Sebelum ke Jepun lagi dah tilik kalendar. Cuma kena execute plan aje.

Beli tiket online, mesej dengan Lisa, semuanya dah tersedia. Tapi kita manusia ni cuma merancang, Allah tentukan.

Konon ambil tiket awal pagi supaya dapat lunch di Warong Mak Leha. Tapi Allah tak kata kun, saya missed the bus sebab sistem TBS, walaupun dah beli online masih kena tukar tiket di kaunter! 

Eh salah sendiri juga, naik train ke TBS. Sampai betul-betul 8.30 pagi, nak jalan ke TBS dari stesen tren... Masa! Jadi, hanguskan tiket awal pagi dan beli tiket baharu jam 11.30 pagi. Begitulah pelajaran hari tersebut berharga sekeping tiket ke Larkin.

Tiba lewat di Larkin. Terus beli tiket balik. Mijer selaku tauke WML dah tutup kedai. Tak ada rezeki nak rasa chicken butter. Lisa bawa ke Kilang Bateri, pilih-pilih kedai akhirnya masuk i-Shell Out. Mulanya nak pilih ala carte, tengok harga tak berbaloi. Berdua dengan cik Lisa, order set untuk tiga orang dan licin! 

Sampai rumah Lisa, siap-siap untuk tidur. Sembang pun sekejap saja.

Kami tak ada proper plan. Cuma melunasi keinginan nak bertemu mata. Additional, jumpa Mijer. Seingat saya, kami pertama kali jumpa Disember 2012. Ni dah Disember 2016.

Lisa sudah maklumkan dari awal, dia mahu saya temankan ke kenduri. Jadi, aktiviti hari kedua dihabiskan sampai awal pagi.

Tak. Kami tak cucuk langit. Cuma termeleret sampai tengah malam haha. Dengan jalan jem. Kadang-kadang kita perlu break the rules, barulah hidup ada banyak warna. Tapi tak boleh hari-hari. Terakhir hari kedua, lepak dengan Mijer.

Hari nak balik, breakfast dulu di Larkin.

Trip to Johor, tak banyak boleh diceritakan. Banyak disimpan dalam hati dan memori saja. 

Moga berjumpa lagi!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan jejak! :)